The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland

In Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Het is alweer een tijd geleden, maar het is te leuk om niet te delen. Wat een feest dat we dit jaar de vijfde editie van ‘The Grand Blogger Dinner’ in Nederland weer hebben gevierd. En dat ik daarvoor uitgenodigd was natuurlijk door Mr. Goodiebag. Dit jaar vond het prachtige culinaire persevent plaats in het majestueuze Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bijzonder, de vijfde editie die plaatsvond in een vijfsterren hotel. Uniek, culinair, chique, kleurrijk, bijzonder, zomaar wat steekwoorden die in mij opkomen als ik terugdenk aan dit mooie event.

Koud hè? In juni…

Lopende naar de Oudezijds Voorburgwal in een kek jurkje (maar zonder jas) bedacht ik mij ineens dat het ook best wel wat frisjes zou kunnen zijn. Zeker in ieder geval op de terugweg (laat in de avond). Spontaan besloot ik een filiaal van een grote winkelketen binnen te lopen (maar al na vijf minuten rende ik de desbetreffende winkel weer uit, want het was druk, rommelig en toen ik eenmaal een shawl in mijn handen had, was ik er alweer klaar mee).

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland
Foto bij de entree van het ‘Sofitel Legend The Grand Amsterdam’ gemaakt door Claudia

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie

Halverwege kwam ik Claudia nog tegen en samen liepen we het laatste stukje naar dit prachtige hotel. Nadat ik snel even van schoenen was gewisseld, maakten we nog wat mooie foto’s. En we waren ‘good to go‘ om te genieten van deze vijfde editie van The Grand Blogger Dinner! Denk aan een eclectisch vijf-gangendiner met culinaire meesterwerken en pure smaken van onder andere restaurant Bridges (onder leiding van Raoul Meuwese, Chef de Cuisine). Natuurlijk werden de gerechten begeleid door heerlijke wijnen (van het Nieuw Zeelandse huis Villa Maria). Wist je dat ik inmiddels een aantal van deze fijne wijnen alweer opnieuw heb gekocht?

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland
Niet op de foto, wel verantwoordelijk voor de uitstekende hospitality services: Hielke Rast Hospitality

Een dag niet geleerd…

Hoe leuk was het dat we een korte rondleiding kregen door een deel van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Met humor en allerlei weetjes over de zaal waar we van ons aperitief genoten. Wist jij dat dit prachtige iconische hotel ooit een klooster is geweest, en koninklijk logement van admiraliteit van Amsterdam en stadhuis? En dat de locatie die voorheen dienst deed als de kantine van het voormalige stadhuis, nu een plek is waar restaurant Bridges, Oriole Garden Bistro, the Garden Terrace en Library ‘Or’ zich bevinden?

Het vijf-gangendiner van deze vijfde editie van The Grand Blogger Dinner

Gerookte forel met komkommer, yoghurt dressing en bloemen uit eigen tuin – by Olio Guglielmi – served with Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc

Bisque van langoustine met Hollandse garnalen – by restaurant Bridges – served with Villa Maria Private Bin Pinot Grigio.

Kabeljauwfilet met een antiboise van tomaat en puree van Boursin en bloemkool – by Boursin – served with Villa Maria Private Bin Chardonnay.

Eendenborst met witte asperges, tartaar van knolselderij en een saus van vijf kruiden – by Verstegen Spices & Sauces – served with Villa Maria Earth Garden Pinot Noir.

Lotus Biscoff gebak met custard, Lotus Speculoos en melk ijs – by Lotus Biscoff – served with Villa Maria Reserve Noble Riesling.

Aan ieder gerecht is heel veel aandacht, passie én expertise besteed, dat was wel duidelijk te merken. Vier van de vijf gangen werden gepresenteerd door de brandpartners, de vijfde door restaurant Bridges (en Oriole Garden Bistro).

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland

Olijfolie, kaas en kruiden…

Ik vind het leuk dat je op deze manier ook meer kennis opdoet over de brandpartners en hun producten. Want wát een geweldige extra Virgine olijfolie is gebruikt in het eerste gerecht. Gemaakt van speciaal geselecteerde olijven van het landgoed van de familie Gugliemi zelf. Denk aan een groene olie met gouden tinten en aroma’s van vers gras, artisjok en tomaat.

Een weetje. Wist je dat het iconische Boursin inmiddels ook te verkrijgen is in andere varianten? Zoals Boursin Zacht & Romig (perfect om te smeren), Cuisine (een kookroom), Salade & Aperitief (handige blokjes voor in de salade) én een plantaardige Boursin. Verstegen kende ik natuurlijk al van de kruiden, maar de Spicy Touch Blends zijn weer even iets heel anders. 100% natuurlijk, een unieke smaakcombinatie van chili’s, specerijen en kruiden én te gebruiken in zoete en hartige gerechten.

Lotus Biscoff

Ik heb onder een steen geleefd, want het bekende koekje – the Original Speculoos – had ik nog niet eerder geproefd. Wist je dat het verhaal hiervan is begonnen in 1932 in een kleine bakkerij in het Belgische Lembeke? Lotus Biscoff is een echt familiebedrijf, waarin het niet alleen om het iconische koekje draait, maar ook andere producten. Zoals de Lotus Biscoff spread op brood en natuurlijk de chocolade. Van dat laatste zijn we – as I type – lekker aan het smullen. Ook ben ik erg blij dat ik deze heerlijke wijnen van Villa Maria heb leren ‘kennen’ tijdens de vijfde editie van The Grand Blogger Dinner.

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland
Photocredits van deze en de uitgelichte foto: Event Photography Anneke Jager

Proef Nieuw-Zeeland in je glas

Ik heb een aantal van de Villa Maria-wijnen inmiddels gevonden bij een lokale Plus-supermarkt en geniet daar met enige regelmaat van. Ik heb een lichte voorkeur voor de Sauvignon Blanc overigens. De Earth Garden Pinot Noir heb ik helaas nog niet weten te traceren. Ik zou graag nog eens van deze heerlijke rode wijn willen genieten omdat ze heel bijzonder waren. Dus houd zeker mijn socials in de gaten voor mijn zoektocht en de eventuele resultaten!

The Grand Blogger Dinner, de vijfde editie in Nederland
Van links naar rechts: Mariëtte (Over Eten Gesproken), Anne-Marie (My Happy Kitchen), Mariska (Marvelousz) en Gereon (Gereon’s Keuken Thuis)

Tot slot…

Tot slot is het leuke van dit geweldige event – The Grand Blogger Dinner – dat het mij iedere keer een mooie ervaring brengt. Van een mooie locatie in Naarden (de allereerste keer in 2016) naar het prachtige Sofitel Legend The Grand in Amsterdam dit jaar. Ja, voor de vijfde editie is weer enorm uitgepakt. En natuurlijk is het altijd weer vreselijk leuk om collega-bloggers te spreken en samen veel lol te hebben.

Dank voor de uitnodiging Alwin! Prachtige locatie, heerlijke gerechten en bijpassende wijnen, fantastische entourage en dan ook nog eens een mooie goodiebag. Dankjewel!

Zijn jullie al eens bij het Sofitel Legend The Grand Amsterdam geweest?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl