Volgens mij had ik jullie er nog niet over verteld. Dat mijn prachtige iPhone 5S (de eerste gloednieuwe telefoon sinds de geboorte van Mila) in het water was gevallen. Laat ik heel eerlijk zijn. In het toilet. Bij mijn schoonouders. Iets met foto’s willen maken van een ‘family gathering‘, de telefoon in je achterzak steken (note to self: nóóit meer doen) en dat dan je kleuter naar het toilet moet. En jij jezelf bedenkt dat je dan ook wel even kan gaan. Geen.goed.idee.
Een back-up van mijn iPhone? Uh nee
Afijn, na allerlei dingen te hebben geprobeerd. Telefoon onder de kraan afspoelen (echt waar!), iPhone in een bak rijst leggen, aanzetten, uitzetten, iCloud aanzetten. Bleek na een grondige check in een reparatiebedrijf dat de telefoon het niet meer ging doen. iCloud? Stond altijd uit (behalve die paar minuten na de val in het toilet). Back-up? Nooit gemaakt. Stom? Ja, klopt. Alle foto’s weg. Deels contactgegevens. Grote delen WhatsApp-geschiedenis ook foetsie.
Nuttig! Handig om te zien hoe ‘vol’ je powerbank is
Van iPhone 5S naar 7
Aldus moest er snel een investering worden gedaan via mijn spaargeld – en mocht ik gelukkig tijdelijk de 5S van mijn schoonmoeder lenen. Al vrij snel viel mijn blik op de iPhone 7. Met name omdat dit model echt bestand schijnt te zijn tegen vocht. Goed. Wat kon ik verder nog doorvoeren qua verbetering en efficiëncy? Een goede hoes. Eentje die héél goed beschermt tegen stoten en vallen. Dankzij mijn broertje heb ik nu dan ook gekozen voor een hele stevige, maar ook mooie Otterbox-hoes. Grotendeels leder maar dan wel in combinatie met de harde plastic stootranden. Naast – natuurlijk – het instellen van een goede back-up functionaliteit.
Verbetering en efficiency? Een draadloze oplader
Maar hoe zou het zijn als ik nu ook eens een stap verder zou zetten en een draadloze oplader zou aanschaffen? En dan ook meteen een goede. Broertje had weer hele goede adviezen en vertelde dat hoe hoger het vermogen van de powerbank zou zijn, hoe meer ik kon opladen. Bijvoorbeeld mijn iPhone en erna ook nog mijn iPad. Of meerdere malen mijn iPhone. Hartstikke handig. Fijn dat ik ook even goed kon overleggen met Henry van de webwinkel Draadlozeopladercenter.nl
Hoeveel mAh heeft een iPhone?
Daarom kon ik ook een weloverwogen keuze maken voor de MOMAX draadloze powerbank met een vermogen van maar liefst 20000 mAh. Simpelweg gezegd zou ik mijn iPhone 7 met een geschatte batterij van 1.960 mAh dus ongeveer tien keer kunnen opladen met een (volledig opgeladen) powerbank. Heel eerlijk gezegd heb ik mijn telefoon niet tien keer achter elkaar geprobeerd op te laden. Maar wat ik wel merkte is dat de capaciteit heel groot is, tijdens een paar dagen waarop zowel mijn broertje als ik de powerbank onverwacht heel hard nodig hadden.
Nuttig en nodig, zeker als blogger
Los van deze moeilijke situatie waarin we de powerbank nodig hadden bleek dat het toch wel ontzettend handig is om een externe batterij bij je te hebben. Ook als blogger. Juist als blogger. Wie kent het niet? Je bent op een event. En je maakt ineens meer foto’s met je iPhone dan met je Canon Powershot G7X Mark II (die je juist speciaal had aangeschaft voor dit soort momenten). Want de foto’s plaats je net even wat makkelijker en sneller op social media.
Zo werkt de Qi-ontvanger. Je ‘klapt’ hem erna gewoon naar achteren
Moar het is wel een bietje swoar
Dat vreet alleen wel energie (letterlijk) en voor je het weet is de batterij van je telefoon leeg. Ja, deze powerbank is niet een lichtgewicht. Maar hé, 20000mAh, wat wil je? Daarbij, het doel heiligt de middelen toch? Je zit nooit meer op hete kolen omdat je jouw smartphone nog nodig hebt als routeplanner, of omdat je bereikbaar wilt zijn. Het werkt easy peasy, zelfs met een iPhone 7. Het meest ideaal zou een wireless charger zijn, maar daar is mijn 7 helaas niet geschikt voor.
Draadloos opladen niet mogelijk? Wel met een Qi-ontvanger
Tenzij … je een Qi-ontvanger gebruikt. Je sluit deze aan op de opladeruitgang van je iPhone. Je ‘klapt’ de ultrasmalle Qi-ontvanger naar achteren. Past zo in je hoesje. En legt je iPhone gewoon neer op de powerbank. Een kind kan de was doen. Eerlijkheidshalve dacht ik dat het heel goed zou functioneren als je een transparant hoesje (of een ander dun hoesje) gebruikt. Maar ik had twijfels of het ook zou werken bij mijn degelijke en stevige Otterbox hoes. Ik kan je vertellen. Het werkt. Los daarvan is het overigens ook prima met een kabel te doen. Even inpluggen in zowel je iPhone als de powerbank en klaar is kees.
As it is
Ontwikkelpunten zijn er ook
Aan al het positieve nieuws zitten natuurlijk ook altijd wel een paar ontwikkelpunten. Ik vind het fijn als ik op de site van een webwinkel mijn type smartphone kan intypen en dat vervolgens alle mogelijkheden naar voren komen. Dat is op deze site helaas geen optie. Maar gelukkig heb ik veel met Henry kunnen overleggen en heeft hij mij op weg geholpen. Hij heeft mij ook in detail kunnen uitleggen wat ik precies kon met ‘mijn’ iPhone 7 en hoe ik met behulp van een Qi-ontvanger draadloos kon opladen.
Wat krijg je er nu precies bij?
Het zou prettig zijn als er in de beschrijving van de desbetreffende powerbank (MOMAX QPower 20000mAh Qi Draadloze Powerbank – Wit) ook wordt aangegeven wat je nu precies mee krijgt gestuurd. Ik had de afspraak al staan om een Qi-ontvanger erbij te krijgen, maar uit de tekst bij het product blijkt niet helemaal of dit standaard is of niet. Ook had ik in eerste instantie geen oplaadkabel voor de powerbank erbij ontvangen. Die kreeg ik uiteindelijk overigens wel (maar dan weer zonder stekker, waarvan ik er zelf gelukkig nog een had liggen).
Maar ook in de hoes werkt het!
Feedback en reviews
Als suggestie zou ik nog willen meegeven dat het als klant heel fijn is om reviews te lezen op de site van een webwinkel. Ik zal dan ook als eerste een review over mijn MOMAX powerbank op de site plaatsen. Het is namelijk niet alleen een geste aan de webwinkel maar ook aan de (toekomstige) klanten omdat je zo je eigen oprechte ervaring kunt delen. En anderen kunt helpen een gedegen keuze te maken. Een win-win situatie toch?
Gebruik jij een draadloze powerbank of iets anders? En wat zijn jouw ervaringen daarmee?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Deze powerbank (en toebehoren) heb ik ontvangen
Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking