Een badcape? Zo herkenbaar. Je komt uit een heerlijk warm bad of hete douche (foei Rory, heet douchen is slecht voor je huid). Of vooruit, uit het warme water van het zwembad of zelfs de heerlijk opgewarmde zee in het buitenland. Je loopt een paar stappen en je denkt: “Het is kkkkkkkkoud!“. Het liefst wil je direct een handdoek over je heen en jezelf helemaal droog en warm wrijven.
Wikkel die handdoek nou om je heen
Maar die handdoek hè. Die kun je natuurlijk prima om je heen wikkelen. Maar dan nog zit je met natte haren. Een onbedekte nek en keel waar tocht op kan komen. Nu is dat iets minder erg op een strand in een warm vakantieland, waar het zonnetje schijnt en het een graad of 30 is. Maar toch. Een badcape geeft je net die extra bedekking. Je hebt echt iets ‘aan’.
Een badcape voor een lief waterratje
Toegegeven. Ik red mij wel met een handdoek. Misschien pak ik er nog een kleine handdoek bij voor mijn lange haar. Maar voor een kind is het anders. Voelt het anders. Voor ons dochtertje in ieder geval wel. Zeker nu ze elke zaterdag zwemles heeft. En ze een klein waterratje aan het worden is. Fijn! En belangrijk, want als je in een land met veel water woont, vind ik het echt een noodzaak dat ze leert zwemmen. Wel alles in haar eigen tempo. Dat dan weer wel.
Goede zwemles is niet in geld uit te drukken
Langzaam aan heeft ze – in haar eigen tempo – geleerd ‘watervrij’ te worden. Ja, je leest het goed. Ze leert niet zwemmen in een grote groep kinderen, maar juist in een klein groepje. Meer persoonlijke aandacht. Het kost wat meer geld, dat is waar. Maar het zelfvertrouwen dat ik haar zie opbouwen. Het plezier wat ze inmiddels heeft in het water en zwemmen? Dat vind ik het geld dubbel en dwars waard. Update van afgelopen weekend. Ze is in een paar weken van niveau 1+ naar 2,5 gegaan en mag nu naar een hoger groepje!
De schaar in de badcape
Maar over die badcape dus. We hadden er eentje. Ooit van Oma gekregen toen ze nog een baby was. Een kleine maat dus. En dus ook met een kleine halsopening waardoor we het echt flink over haar koppie moesten trekken. Vond ze niet leuk. Helemaal niet leuk. Waardoor ik dacht. Toe maar, de schaar in het ding. Hoppakee. In plaats van een kleine halsopening een big time V-hals. Maar of het ideaal was? Nou nee.
Do the flamingo
Toen dan ook – voor de zoveelste keer – mijn blik op de ontzettend leuke badcape ‘Franny the Flamingo’ van Zoocchini viel, dacht ik: “Dat kan geen toeval zijn.“. Ik klom in de pen en vond het dan ook ontzettend leuk dat ik een exemplaar toegestuurd kreeg. Dochterlief zag het pakje. En na opening van datzelfde pakje een hele luxe – zware kwaliteit – en originele badcape met een ‘hoofdje’ van een flamingo. In de ‘pootjes’ kan ze haar handen doen. Leuk om te spelen. Felroze. Schattig, lief, ruim. En was direct fan. “Mama, mag ik die mee naar zwemles? Alsjeblieft, alsjeblieft?!?” Tegen zoveel enthousiasme kon ik niet op natuurlijk.
Sophie de Giraf
Wist je trouwens dat Zoocchini onder dezelfde vlag valt als Kleine Giraf? Je kent dit ontzettend leuke merk vast wel van de baby producten zoals Sophie de Giraf. Een van de fijnste baby kadootjes die we ooit – nota bene van een goede vriend van ons uit Duitsland – hebben gekregen. Mila heeft er als baby’tje flink mee gespeeld, op gekauwd maar ook nu nog prijkt Sophie in haar kamertje. Te leuk en lief om weg te doen of geven.
Zoocchini Goes Greece
Sommmige dingen bewaar je. Sophie is er een van. Mooi, tijdloos, lief. Ik merk dat ze zo nu en dan toch Sophie weer even pakt. Ermee speelt. En er in ieder geval vaak naar kijkt. En de Flamingo badcape? Die gaat nog héél vaak gebruikt worden. Bij zwemles, als we naar het strand gaan en straks … op vakantie. Zoocchini Goes Greece!
Gebruik jij een badcape voor je kindje? En hoe ervaart jouw kind de zwemles?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Dit product heb ik toegezonden gekregen