Klitten in mijn haar. Had ik dat eigenlijk? Als ik nog terugdenk aan vroeger. De tijd dat ik – als mini meisje – hele mooie pijpenkrullen in mijn haar had. Zucht. Als ik die foto’s terugzie dan realiseer ik mij hoeveel mijn dochtertje en ik van elkaar weg hebben. Logisch, zal je denken. Maar toch. Een kindje komt van een moeder èn een vader. Voor hetzelfde geld had Mila blond en steil haar kunnen hebben. Maar bruin haar en pijpenkrullen it is.
Is het een jongetje of een meisje?
Maar die pijpenkrullen dus. Wist je dat ik die ook heb gehad? Zou je niet denken hè. Als je nu zo mijn haren ziet. Ik kan mij herinneren dat mijn moeder ineens rücksichtslos mijn haar heeft laten knippen toen ik een dreumes of peuter was. Omdat ze had gehoord dat dat goed was. Zodat mijn haar wat dikker zou worden. Ik kan je de uitkomst al vertellen. Mijn haar was zó kort dan men dacht dat ik een jongetje was. Ik kreeg héél lang iedere dag een jurkje aan…
Iets met pijpenkrullen en klitten
Gek genoeg weet ik niet meer hoe het was om mijn (krul)haren te borstelen, laat staan kammen. Want met krullen is dat niet zo makkelijk, dat kan ik je wel vertellen. Toen Mila’s haar wat korter was, was het prima te doen. Maar al een behoorlijke tijd geleden werd het echt een issue. De pijpenkrullen raakten in de loop der dag verward. Het ging klitten. Het borstelen werd pijnlijk. Dat wilde ik niet voor mijn meisje.
De beste borstel èn borstelmethode bij klitten
Na een lange zoektocht naar de perfecte borstel en borstelmethode ben ik uiteindelijk aanbeland bij de tangle teezer. Say what? Ja, dat dacht ik ook. Maar het is dé perfecte borstel om Mila’s haren te borstelen. Om de klitten uit het haar te krijgen. De methode die ik nu hanteer? Of het nu zomer of winter is. Iedere ochtend ben ik in de weer met de plantenspuit. Daarna een anti-klit spray. En stukje voor stukje borstelen maar. Dit is de enige manier om – relatief pijnloos – de klitten te verwijderen.
Luizenplaag
Toen de tijd van de peuterspeelzaal aanbrak had ik mij ingelezen en gehoord over de luizenplaag die zo nu en dan de kop opsteekt. Ik voelde een lichte paniek, want die luizenkam? Hoe kreeg ik die in godsnaam door haar pijpenkrullen heen? Navraag bij een vriendin leerde mij dat het handig is om preventief haar lange haren (strak) te vlechten, zodat luizen minder kans hebben. Ook het haar niet teveel wassen (en hé, hoe vaak is het bij een kind nu echt nodig?). Een keer per week is ruim voldoende. Lig je op zijn kop in de zandbak, of zwem je elke dag in de zee, dan is het wellicht een ander verhaal.
Een antiklit spray voor kinderen
Maar die anti-klit spray. Die kon ik niet vinden voor kinderen, dus gebruikte ik een reguliere spray voor vrouwen uit het schap van de drogisterij. Toch zat het mij niet lekker. Wat zit er allemaal in? En wat doet het op een kwetsbare hoofdhuid van kinderen? Ik vertelde al eerder, bij de ‘Mama en Baby Parade’ kwam Dieke van Puur Company op mijn pad. We hebben veelvuldig contact gehad over verzorgingsproducten voor kinderen. Daar vloeide deze review over de fijne Love Pure Skin-crème van Loverock uit voort. Ik gebruik de crème nog steeds voor Mila’s huid (gezicht en handen). Niet steevast elke dag, wel bij guur en koud weer (zoals nu). Wanneer de huid het nodig lijkt te hebben.
Eco.kid
Maar binnen Puur Company is er nog veel meer mogelijk. En zijn er veel meer ecologisch gecertifieerde merken, gericht op de kinderhuid. Een van de andere merken is Eco.kid. Zij gebruiken ecologisch verantwoorde en kindvriendelijke producten (geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en geen agressieve ingrediënten). Laat Eco.kid nu ook een hele fijne anti-klit spray in hun assortiment hebben! De Daily tonic.
Daily tonic anyone?
Wat is er nu zo bijzonder aan deze anti-klit spray vraag je? De Daily tonic bestaat uit gecertificeerde biologische ingrediënten. Dat voelt voor mij al een stuk prettiger. Ik merk dat de spray heel goed werkt en daadwerkelijk knopen en klitten uit het haar verwijderd. Ook ruiken de plantenextracten en etherische oliën in deze anti-klit spray lekker voor ons, alleen niet voor luizen. Als ik iets op zou kunnen merken, dan is het dat Mila en ik in eerste instantie moesten wennen aan de best sterke en overheersende geur. Je ruikt de citronella-achtige geur het sterkst vlak na het opspuiten. Daarna ebt het langzaam weg.
Quanta costa?
Als laatste pluspunt legt de tonic volgens Eco.kid een ieniemienie olielaagje op het haar. Dat is handig, want daardoor hechten de neten minder goed aan het haar. Wat misschien een nadeel kan zijn? Deze fijne anti-klit spray kost 16,95. Maar daar heb je wel een sprayflacon van 200 ml voor. Ja, de reguliere anti-klit spray is misschien veel goedkoper. Maar dat de Daily tonic ook preventief werkt tegen hoofdluis is voor mij een enorm pluspunt. Kortom? Ik kan het oprecht aanraden. Dit product gebruik ik (goed schudden voor ieder gebruik trouwens!) wèl dagelijks. Volgens de instructies werkt het dan het beste. In ons geval moet ik dat gewoon sowieso al doen. Als ik Mila’s haar mooi en klitvrij wil houden.
WIN-actie!
Weet je wat zo super is? Ik mag een van jullie de kans geven om een flacon Daily tonic van Eco.kid uit te proberen! Wat je daarvoor precies moet doen vraag je?
- Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht weten dat je mee wilt doen.
- Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder (dat waardeer ik enorm!).
- De winactie loopt van 6 tot en met 13 december.
- De winnaar krijgt persoonlijk bericht.
Volg jij mij al op Facebook, Twitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!
Een anti-klit spray die tegelijkertijd preventief werkt tegen hoofdluis. Fantastisch! Wat voor soort producten gebruik jij voor het (krullerige) haar van jouw kindje?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Eco.kid’s ‘Daily tonic’ is verkrijgbaar in een handige sprayflacon van 200 ml en kost €16,95
Dit product heb ik ontvangen ter review. Het artikel bevat mijn persoonlijke en oprechte mening