Luvabella has arrived? Ja, ik dacht. Ik doe de titel eens in het Engels. Het was dan ook het eerste wat in mij opkwam toen ik het bericht las over deze nieuwste aanwinst in poppenland. En ik bleef het denken, ook tijdens de ‘Luvabella welcome party’ van een tijdje terug. Ik had het er onlangs nog over met Laura – waarvan ik een prachtige creatie heb mogen lenen voor The Grand Blogger Dinner – iets later in dezelfde week als het feestje van Luvabella.
Het leven gaat door…
Ik bracht de mooie jurken (want ik mocht kiezen uit vier creaties) – couture – terug naar Laura’s atelier en we hadden het over de moeilijke en intens verdrietige periode waar ik in zit. Tegelijkertijd besef ik ook dat het leven doorgaat. En dat het zowel afschuwelijk, als tegelijkertijd heel goed is. Het een kan naast het ander bestaan. Dat is het leven.
Een gezellig kinderfeestje
En dus vertelde ik over het gezellige kinderfeestje bij Ninour in Amsterdam van Spinmaster (ook wel bekend van het leuke spel Soggy Doggy) – ter ere van de introductie van pop Luvabella. Allebei zijn wij uit de fase dat een babypop eigenlijk gewoon nog een pop was. Alhoewel Laura er – volgens mij – vroeger wel een had die kon spreken. En ik – ja, ik ben wat ouder – had een pop die alleen kon plassen. Let wel. In het mondje goot je wat water en dat kwam er dus linea recta aan de onderkant weer uit. Meer geavanceerd dan dat werd het echt niet. En dat hoefde ook niet, want ik vond het destijds geweldig.
Een zomerse, fijne sfeer en allerlei (gezonde) heerlijkheden bij Ninour in Amsterdam
Luvabella a.k.a. Roosje
Hoe anders zijn deze tijden. Met verbazing heb ik gekeken naar het uiterlijk van pop Luvabella (door Mila omgedoopt tot ‘Roosje’). Een zacht gezichtje van rubberachtig materiaal (waar overigens wel makkelijk pluisjes aan blijven hangen – dat veeg je weg met een doekje), grote ogen (vinden kinderen natuurlijk leuk) en allerlei features en opties in combinatie met vier attributen die je bij de pop krijgt: een lepeltje, een speentje, drinkflesje en een speeltje in de vorm van een schaapje. Luvabella biedt dan wel geen ‘officiële’ interactie (in die zin dat ze begrijpt wat je zegt). Maar wat ze allemaal wel kan? Ik vind het waanzinnig.
Van ‘kiekeboe’ spelen tot kietelen
Allereerst heeft Luvabella lichtgevoelige ogen. Wat dat betekent? Dat haar oogjes kunnen zien of het licht of donker is. Waarom dat handig is vraag je? Omdat je ‘kiekeboe’ met haar kunt spelen. Luvabella heeft ook aanraaksensoren. Zodat ze het voelt als je haar voetjes, buikje of rug aanraakt. Als ze gekieteld wordt gaat ze namelijk lachen. Ook is er een sensor op haar rug. Als je dat aanraakt (als ze slaapt) dan wordt ze wakker. Knuffel haar en ze maakt lieve geluidjes. Voel haar hartslag als je haar buikje vasthoudt.
Oprecht héél blij met Luvabella
Luvabella leert woorden en dierengeluiden
En houd je vast. Speel samen met Luvabella met haar knuffelpopje (het schaapje) en ze zegt een dierennaam (of dierengeluidje). Ze herhaalt namen van dieren die ze al kent. Ze verbetert naarmate de tijd vordert de uitspraak van een woord en ze kan natuurlijk ook gewoon lekker lachen. Luvabella does it all. Wat zo goed is voor een kind, Luvabella’s poppenmoeder? Leren omgaan met ‘nee’ zeggen bijvoorbeeld (ook dat kan de pop). De pop kan eten weigeren. En als poppenmoeder let je op signalen van Luvabella. Je kan haar kalmeren. The sky is the limit. En waar ik dat – als veertigplusser en moeder – soms wat spannend kan vinden (want wat is er al veel mogelijk!) gaat een kind er eigenlijk heel organisch mee om.
Ik wil dat ze weer een baby is, mama
Een opmerking die ik mijn dochtertje al heb horen zeggen? “Mama, mag ik binnenkort Roosje (aka Luvabella) weer resetten? Dan begint ze weer echt als baby. Dan moet ze weer alles leren. Daar kan ik haar bij helpen“. Want het was – tijdens het welkomstfeestje – zo grappig om te zien hoe de daar aanwezige baby’s (behalve kinderen waren er namelijk ook een aantal baby’s) reageerden op deze toch wel levensechte (want nagenoeg dezelfde grootte) babypop. Ze lachten naar Luvabella, raakten haar aan en waren aandoenlijk enthousiast aan het … ja, je kan het toch wel communiceren noemen.
Trendwatcher Lieke Lamb
Lieke Lamb vertelt
Interessant was overigens ook de introductie van trendwatcher Lieke Lamb. Zij verwoordde uitstekend wat ik eigenlijk ook voelde. De ontwikkelingen gaan allemaal zo snel. Je kan je daar angstig door gaan voelen (als volwassene) maar het is ook goed om jezelf te realiseren dat hier ook zeker een meerwaarde in zit. De ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Research & development kost steeds minder tijd. Alles gaat sneller. En kinderen zijn de aangewezen personen die dit accepteren en absorberen. Dat laatste vraagt daarom wel om een kleine kanttekening. Ontwikkeling is mooi. Maar het oldskool (buiten) spelen is en blijft belangrijk.
Een speeldate met een vriendinnetje (en Luvabella)
Zoals gisteren met een speeldate bij ons thuis. Ik wil natuurlijk graag dat ze eerst een boterham eten (want lunchtijd). Dan gaan de dames vaak tekenen en / of knutselen. Daarna komt Luvabella tevoorschijn. En als de poppenmoeders goed voor Roosje (de door Mila gekozen naam) hebben gezorgd. Ze haar eten en drinken hebben gegeven. Met haar hebben gewandeld en gespeeld. En ze zich realiseren dat pop moe is (ze gaapt) en even wil gaan slapen? Dan is het een uitgelezen moment om even samen buiten te gaan spelen.
Een kleine poppenmoeder voor Luvabella
Wat ik zelf merk aan mijn dochtertje? De verzorgende aspecten zijn echt een grote pre. Waar eerst een pop aan een armpje (of erger nog, een beentje) uit de poppenwagen werd getrokken. Wordt Roosje met alle égards behandeld. Wiegen in haar armen, aaien, lief en zacht praten. Alles zie en hoor ik voorbij komen. Ook ongeduld trouwens: “Mama, ze wil wéér alleen maar eten!“. Kortom, een pop met een grote meerwaarde.
Ontwikkelpunten
Natuurlijk zijn er ook ontwikkelpunten. Alhoewel op de doos staat aangegeven dat de vier batterijen not included zijn, is het wel handig hier alert op te zijn. Het is namelijk een maatje (4 C-batterijen) die je denk ik niet zomaar op voorraad hebt. Erbij kopen dus, om teleurstelling te voorkomen als je kind meteen met Luvabella wil spelen. Kinderen en voorzichtig zijn met de accessoires in het mondje duwen, dat is wel een dingetje. Mila luisterde heel goed naar de instructies, maar zij is inmiddels 6 jaar. Ik kan mij nog levendig de inmiddels gefermenteerde appelprut herinneren die ik na wéken vond in de mond van haar eerdere babypop.
Maar ze kan toch wel uit hè?
Ja, dat kan. Er zijn drie posities: uit, aan (zacht) en aan (luid). Pick your choice. Nog wat feedback: het licht mechanische geluid wat je hoort. Als de armpjes bewegen, als ze spreekt of haar ogen knippert. Ik moet er wat aan wennen. Nóg levensechter zou het zijn als je dat niet zou horen. Aan de andere kant. Dochtertje Mila had er totaal geen last van en merkt het eigenlijk niet eens meer. Ze is gewoon heel blij met haar Roosje. Je moet er wel wat voor over hebben overigens, want Luvabella is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Bol.com * voor € 119,99 Een fiks bedrag voor een pop, maar we hebben het dan ook niet over zomaar een pop, maar een levensechte en interactieve babypop. Een mooi verjaardagscadeau of voor andere gelegenheden.
Wat vind jij van deze levensechte babypop? Zou jij haar cadeau geven aan je kind?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Deze Luvabella-pop hebben wij gekregen. Dat verandert niets aan onze mening. Je leest dan ook – zoals altijd – een eerlijke review
* Dit is géén affiliate link