Soms heb je van die plekken waar je graag weer eens naartoe wilt. Ik denk vaak terug aan het moeder en dochter-uitje in mijn ‘stadsie’ Utereg, Utreg, Uut. Je weet het vast wel. Ik heb het over Utrecht. Ik ben er geboren, deels getogen (in de wijk Zuilen, vlak bij de berucht ‘betonbuurt’) en ik kom er nog heel erg graag terug. Toen ik dan ook in april van dit jaar – terwijl ik dit typ is het nog 2022 – in BUNK Utrecht mocht logeren met Mila én genieten van een heuse traditionele Sunday Roast was ik enorm blij.
Utereg m’n Stadsie
BUNK Utrecht vind je in het bruisende centrum van Utrecht. Denk aan grachten, fijne café’s en … BUNK dus. Op zo’n 400 meter vanaf het centraal station van Utrecht is het heel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (ideaal). En ja, slapen in een kerk is denk ik wel iets dat iedereen gedaan wil hebben. Heel innovatief, want trendy, funky ingericht, leuke concepten qua muziek en food. En natuurlijk bijzondere kamers en zelfs pods!
BUNK Amsterdam
Maar wist je dat er ook een BUNK hotel is in Amsterdam? Vanaf het centrum vaar je met het pontje in echt maar een paar minuten naar Amsterdam Noord. Of je reist met de auto (ook fijn, parkeren op het terrein is gratis). Voor wie Amsterdam Noord nog niet (goed) kent. Deze wijk bruist en je vindt er zoveel geweldige hotspots (het EYE, de ADAM Tower, maar ook… BUNK Amsterdam). De Sint-Ritakerk was altijd de plek waar Noord samenkwam. Nu vind je daar BUNK Amsterdam. Denk aan 106 kamers, 50 BUNK Pods, 8 gezamenlijke eettafels en 1 teddybeer – ruimte voor 296 gasten.
Play it again, Sam!
De restaurants van BUNK hebben sinds kort een nieuwe menukaart en daar mochten wij van genieten. Omdat Mila en ik al hebben gelogeerd in Utrecht kozen we nu voor het restaurant van BUNK Amsterdam (Noord). En nu ging Huib ook mee. Los van het feit dat we hebben genoten van heerlijke gerechten en fijne drankjes bedacht ik mij (te laat) dat ik ook wel een kijkje had willen nemen in het hotel. Want ik las achteraf op de site dat één van de trappen naar een bibliotheek leidt, waar je tunes kunt draaien uit hun eigen vinylcollectie!
BUNK werkt samen met brouwers
Jammerrrrr. Ook zag ik op de menukaart dat BUNK zijn eigen bier brouwt. En ook hun eigen wodka, Jenever en Gin. Heel tof en goed om te onthouden voor een volgende keer. Waar hebben we wel van genoten vraag je? Van heel veel. Allereerst het mooie interieur en de aardige en attente bediening. We zaten op een heel fijn plekje (twee banken) en hadden zo zicht op de open keuken, de mooie bar en al het andere leuks van dit gezellige en sfeervolle restaurant.
Wereldkeuken to the max
De kaart? Is heel divers. Van alles wat, voor elk wat wils zou ik willen zeggen. Wat zegt BUNK zelf?
“Bij BUNK serveren we wat we zelf het liefste eten. Op ons menu staan gerechten die je kent uit de wereldkeuken. Geserveerd in een kom, met een verrassende twist. Je hebt ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als je ervoor kiest om ze vegetarisch te bestellen. Ondertussen kiezen wij voor betaalbare en biologische streekproducten. En we doen er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Zo maken wij de kost duurzaam, maar niet duur“.
Van Tex-Mex Taco tot Thaise crèmesoep
Klinkt goed en dat is het ook. Mila koos onmiddellijk voor de (als voor- en hoofdgerecht in een) ‘Tex-Mex Taco’, een heerlijke krokante taco met al haar lievelingsingrediënten: malse cajun steak, crème van cheddar, avocado, mais, lekker pittige groene salsa en BBQ-saus. Genieten met hoofdletters voor dit meisje. Ik koos voor de ‘sushi’: sushirijst met wasabi, soja, zeewier, radijs, yuzu, sesam en verse zalm. Huib genoot van de ‘Tom Ka’: een licht pittige Thaise crèmesoep op basis van knolselderij – met kokos, gember, limoen, vissaus, champignons, rode peper en gemarineerde gamba’s.
Heb jij ook zo’n zin in Tajine?
Als hoofdgerecht kozen we beiden voor de ‘Tajine’, een Marokkaans stoofgerecht met gestoomde groenten, abrikoos, gegrilde kip en krachtige saus van tomaat en specerijen. Dat wil zeggen, ik koos voor de variant met (heerlijk!) op de huid gebakken zeebaars. Eerlijk is eerlijk. Waar de zeebaars echt verrukkelijk was, past toch de gegrilde kip beter bij het gerecht ‘as it is’. Desalniettemin is het aanbevelenswaardig dat BUNK bij hun gerechten de keuze biedt uit andere opties (in dit geval vega met gegrilde pompoen en dus ook de optie met op de huid gebakken zeebaars).
Desserts? Die zijn er ook
Waar ik zelf eigenlijk best wel zin had in een kaasplankje bood de menukaart veel zoete – eveneens heerlijke – opties. Mila vroeg of het mogelijk was om een bolletje ijs te krijgen (en kreeg er gewoon drie! Lucky her!). Huib was blij met zijn keuze voor de ‘Fro-Yo’: yoghurtijs met yoghurt crumble, rode vruchten coulis en witte chocolade crème. En je hoeft mij ook niet zielig te vinden trouwens want ik geniet altijd enorm van een fijne espresso en in dit geval bestelde ik er een heerlijke Isolabella Sambuca bij.
Meezingen met smartlappen in het toilet
Los van al dit gepraat over eten en drinken is het hier gewoon hartstikke gezellig. We kwamen rond zes uur binnen in een mooie ruimte met een gezellig interieur waar op dat moment nog volop plek was. Een klein half uur later was het restaurant gewoon helemaal vol en gevuld met mensen die eveneens genoten van een lekker hapje en drankje en van elkaars gezelschap. Het toilet heb ik – je kent mij wel inmiddels – zo’n vijf keer geïnspecteerd – ja, op een avond. En net als in Utrecht is de muziek ook in deze ruimte aanwezig. Ik heb dan ook luidruchtig meegezongen met de smartlappen en hoop dat de andere toiletbezoekers het net zo mooi vonden klinken als ikzelf.
Send love to the kitchen – unlimited – 0,00
Briljante quote hierboven trouwens hè (“Send love to the kitchen“. Kost niets). Daar houd ik van. Een beetje humor, een beetje de grenzen opzoeken, een eclectisch interieur en fijne mensen in de bediening. Die ook nog eens goed advies kunnen geven. Want het glas Zimmerman Grüner Veltliner bij mijn Tajine met op de huid gebakken zeebaars was heerlijk!
Ben jij weleens bij BUNK geweest? En zou jij eerder voor Utrecht of Amsterdam kiezen?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Dit diner hebben wij aangeboden gekregen (en oh wat hebben we ervan genoten!)